Autentificare clienti | Creare cont client
user:   Parola:  
Cosul de cumparaturi este gol
R.R. 2017

R.R. 2017

  • Soi: 100 % Riesling de Rin
  • 11,8 % vol. alcool
  • 18,0 g/l zaharuri
  • 2600 sticle
73.00 RON
In Stoc

Inca din 2004, cand am plecat din Germania, dorinta de a vinifica iar Riesling de Rin a crescut constant pe parcursul anilor. Multi vinofili considera acest soi “regina” strugurilor albi si intra-adevar cele mai scumpe vinuri albe sunt vinificate din Riesling.


Desi la Crama Bauer nu gandim in termeni de “ cel mai bun/ cel mai rau/ cel mai scump”, nu putem nega ca acest soi este capabil sa produca vinuri de o complexitate incredibila, cu un potential mare de invechire, cu o gratie de nedescris si capabil sa- si exprime terroir-ul si originea intr-un mod original.


Toate aceste calitati ne-au interesat si ne-au atras. Cu vinul nostru, R.R., dorim sa aratam si sa definim propria interpretare in Romania pentru acest soi de struguri, pur si fara compromisuri. Struguri atent ingrijiti int-un terroir de exceptie, culesi manual, impreuna cu o interventie minima in crama, totul pentru a obtine in final o piesa fina de o adevarata maiestrie – un adevarat Riesling Romanesc – un vin ce merita a purta numele . R.R. Crama Bauer


Toti strugurii pentru R.R. 2017 au fost culesi cu o selectie riguroasa, manual, in lazi de plastic si aduse in cel mai scurt timp in crama. Dupa o presare directa usoara, mustul a fost clarificat gravitational peste 48 ore pana l-am tras in cisterna de inox. Pentru a evita o fermentatie rapida si pentru a sublinia caracterul si expresivitatea soiului, nu am folosit drojdii selectionate ci drojdiile indigene.

Fermentatia a fost oprita prin frig natural pentru a aduce un plus de potential de invechire si pentru a obtine un echilibru perfect intre aciditate, zahar rezidual si alcool. Inainte de imbuteliere, vinul a stat 9 luni pe drojdii fine.

 


Sugestii de servire: vinul este încă tânăr, recomandăm maturare în sticlă timp de 2-3 ani

Pentru consum imediat, recomandam aerare, temperatură corecta de 10-12 grade si o servire în pahare potrivite