Autentificare clienti | Creare cont client
user:   Parola:  
Cosul de cumparaturi este gol
  • Crama Bauer
  • Crama Bauer
  • Crama Bauer
  • Crama Bauer
  • Crama Bauer
  • Crama Bauer

Crama Bauer - aparitii in media

Bauer Vineyard

Leave Bucharest behind and head for the vine-covered hills of Drăgășani in the heart of the historic region of Oltenia. In this centuries-old city the winemaking tradition goes back two millennia, with the vineyards of the Roman castrum of Rusidava. A two-and-a-half hour drive will take you to Bauer Vineyard, a family business. Founded in 2012 by winemaker Oliver Bauer and his wife, it has gained appraisal for its wines, made in limited quantities using rare or lesser known grape varities grown in the historic vineyard. Along with tastings pairing wines with traditional food, the vineyard offers assistance with booking accommodation and tourist advice to its visitors. (citeste mai mult)

A Real Love Child

And if you are interested in his terrace and the atmosphere mentioned in the lead, why not visit Raluca and Oliver, sit on their veranda, open a bottle of Cramposie and watch in silence the Olt River glistening in the valley, the birds flying over the vine rows as the sun drops behind the ridge. By then all your questions will be answered (citeste mai mult

Bauer, producător de vin din Drăgăşani: „Primim turişti din toată lumea, iar rezervările le facem cu 1-2 luni în avans“

„Întotdeauna oaspetii noştri sunt primiţi de către noi, oa­menii direct implicaţi în producţie, cu informaţiile pro­funde şi corecte despre produs. Vizita în cramă este ghi­dată, pentru a se face introducerea în procesul de vinificaţie şi pentru a înţelege care sunt etapele, de la îngrijirea viei până la îmbutelierea sau stocarea vinului. Continuăm apoi cu partea practică, degustarea vinurilor“, explică şi Oliver Bauer. (citeste mai mult)

[VIDEO] – Interviu Oliver Bauer – Olteanul care face vin oranj

De pe prispa lor, Oltul se vede ca într-o poveste. Nu e ceață dar un fel de abur se ridică și estompează linia orizontului aflată departe. De undeva, de la poalele dealului, se aude încet dar neașteptat de clar o sârbă. Muzica urcă dealul de la kilometri distanță exact ca și sunetul roților de tren, care face naveta la Craiova. E sâmbătă pe la prânz, iar oltenii petrec și se cinstesc că doar ce altceva ai putea face într-o zi de iunie? În câmp nu e nimic de recoltat iar strugurii așteaptă soarele adevărat de vară după o primăvară ploioasă. Intrăm în curtea fără porți și fără gard, iar gazda noastră se oprește din muncă de voie-de nevoie. Pare tot timpul gata să se ridice și să fugă repede la ceva de făcut. Ar fi în stare să desființeze ziua de odihnă dacă Raluca, soția lui, nu l-ar ține cu răbdarea ancorată ca o împământare în argila de dedesubt. (citeste mai mult)

Revoluţia din pahar: Cum se obţin vinurile portocalii sau albastre, moda care schimbă tot ce ştim despre licoarea lui Bacchus

http://da.zf.ro/dupa-afaceri/gastronomie/revol...

 Vinurile sunt tradiţional roşii şi albe. Dacă ne rebelizăm puţin ajungem la roze, fenomenul ultimilor ani. Dar de acolo la orange şi mai nou la blue wines pare însă cale lungă, pare că o adevărată revoluţie stă să schimbe tot ce ştim despre licoarea lui Bacchus. (citeste mai mult)

 

http://biancateodorescu.blogspot.com/2016/08/o-vizita-minunata-la-crama-bauer.html
http://aflaacumidei.blogspot.com/2016/08/bauer-punct.html
http://comentariibarboase.com/crama-bauer-sau-cum-sa- evadezi-de-stresul-orasului- intr-un-mod-simplu/
http://www.pizzablog.ro/degustare-direct-in-crama- bauer/
https://obrejacatalin.blogspot.com/2016/08/bauer.html
http://mirelacoman.blogspot.com/2016/08/crama-bauer-un-brand-seducator-si-o.html

 

Interviu AltoMedia - Alternative 289

Anul 2014 este anul nasterii primelor vinuri Orange in Romania.

CE ESTE VINUL ORANGE?
Azi, termenul “vin Orange ” descrie o modalitate de vinificare arhaica, antica. Strugurii albi sunt partial sau complet desciorchinati si zdrobiti, apoi fermentati pe pielite. Acest proces este de durata, ajungand de multe ori sa dureze luni intregi. Pe scurt, vinul Orange insemna sa vinifici un soi de struguri albi la fel ca pe cei rosii. Contactul indelungat cu pielita poate duce si la o intensificare a culorii vinului. Drept urmare “Orange” . In vechime, acest procedeu era un rau necesar, datorita lipsei de tehnologie si de cunoastere. Dar de ce se produce vinul Orange in zilele noastre? Raspunsul este foarte simplu. Diversitate si renuntare la “mainstream”. Cu astfel de vin se pot experimenta noi si diferite trepte de arome si gust in timp ce explorezi interpretari necunoscute ale unor cunoscute soiri sau origini. Oenologii experimentati sunt capabili sa obtina prin acesta metoda de vinificatie vinuri foarte complexe, cu straturi multiple si un profil aromatic total diferit avand caractere distinctive.

De cele mai multe ori vinul Orange este confundat cu “vin naturel”. Acesta expresie inseamna pentru cei mai multi dintre extremisti (productori sau consumatori) un vin obtinut fara tehnologie moderna ca cisternele de inox sau filtrele, fara aditivi adaugati ca drojdiile selectionate enzimele sau sulfitii. Desi vinurile rosii rezista mai bine decat cele albe unui astfel de tratament “naturel” natura nu poate fi pacalita sau negata. Ca rezultat, multe dintre aceste vinuri, desi unele ridicol de scumpe, arata, miros si au gustul unei infuzii de resturi dintr-o piata de legume . Nimic din cele mentionate nu au legatura cu conceptul unui vin “Orange” produs intr-un mod serios.

Cum este produs?

Pentru vinul Bauer O.R.A.N.G.E. am selectat struguri absolut sanatosi si perfect copti dintr-o plantatie de Sauvignonasse veche, de peste 40 ani – Via Rozopol. Am folosit acest soi cu arome discrete datorita capacitatii sale de a exprima originea si terroir-ul din care provine. In timpul culesului am fost la fel de meticulosi ca si cu soiurile noastre rosii pentru ca orice imperfectiune a strugurilor sau orice urma de putregai este scoasa si mai mult in evidenta de fermentatia prelungita pe bostina. Strugurii sunt desciorchinati fara a fi zdrobiti iar fermentia are loc in cisterne de inox cu drojdii indigene, ale cramei nostre.
In timpul fermentatiei facem de cel putin 3 ori pe zi procedeul manual numit “Pigeage” pentru a pastra contactul cu pielitele cat mai mult timp si pentru a evita extractia mecanica de tanini amari. Nu controlam temperatura pentru a initia fermentatia malolactica.
Pentru recolta 2014, strugurii au ramas timp de 12 saptamani pe bostina inainte de presare. In continuare vinul a stat pe drojdie plina fara alt tratament sau tragere timp de 14 luni, in butoaie folosite de 300 litri, din lemn romanesc. Inainte de imbuteliere vinul a fost usor filtrat si stabilizat cu un tratament moderat cu dioxid de sulf (asemanator cu cel al vinurilor noastre rosii)

Bauer O.R.A.N.G.E. 2014
Acest vin are o culoare aurie, stralucitoare, luminoasa si un nas complex de fructe galbene si exotice. Buchetul este completat de arome apetisante de coaja de paine praspata, fagure de miere si caramel. Datorita contactului prelungit cu pielita, vinul dezvaluie si note eterice de condimente brune si verzi. Vinul este bine echilibrat, cu un corp mediu, structurat de taninuri fine si sustinut pana la finalul usor eteric de aciditatea sa cremoasa dar solida . Vinul este inca tanar si va recomandam aerare inainte de a fi consumat.
Temperatura de servire recomandata: 10-12 grade
Pahare recomandate: pahare mari, gen Burgundy
Recomandari culinare: perfect insotitor pentru fructe de mare, crustacee si peste crud dar si asocierea cu vitel sau curcan pot fi experiente interesante.

New Transylvanian Cuisine



Crama Bauer - Oltenia

http://www.revino.ro/turism-viticol/crame/crama-bauer-oliver-dragasani-degustare-vin-turism-viticol-enoturism-romania.html

Romania are o oferta bogata cand vine vorba de podgorii intinse si crame in care sunt stocate adevarate comori pentru iubitorii de vin. Mai mult, aceste podgorii si crame pot fi vizitate in cadrul unor programe speciale care includ si plimbari prin podgorie, explicatii de la specialisti despre procesul de fabricare a vinului si, cel mai important, degustarea vinului produs acolo. Multe dintre vizitele la crame au si componenta gastronomica, asa ca in buna traditie de prietenie intre vin si mancare.

Crama Bauer este in zona viticola Oltenia, in podgoria Dragasani, zona unde turismul oenologic este insotit de peisaje frumoase si de experiente captivante pentru pasionatii de vin. Bauer functioneaza dupa sloganul “Creativitate naturala”, proprietarii avand telul de a redescoperi si de a arata potentialul uimitor al soiurilor romanesti. Vinurile Bauer cauta acele soiuri rare de stuguri sau nedescoperite inca si cu aceasta pornesc apoi intru arta vinificatiei. Crama Bauer poate fi vizitata in orice sezon, cu programare, si puteti degusta vinuri la care sa faceti paring cu anumite preparate, sa asistati la activitati culturale, ba chiar sa va programati si vizite la niste puncte turistice emblematice din zona. Preturile pentru aceste vizitate cu extra activitati incep de la 40 de lei si ajung la 210 lei. (citeste mai mult)

Bauer pe paine

http://vinuldincluj.com/2014/04/14/bauer-pe-paine/

“A manca carti” nu e doar o expresie figurativa, si nu mai desemneaza doar actul devorarii lecturii paginilor. Evident, niste cercetatori s-au gandit ca o carte ar trebui sa te faca sa salivezi, la propriu, nu doar prin imaginile si cuvintele continute, ci chiar prin consistenta sa materiala. Adica, sa te faca sa-i mananci paginile, copertile, cotoarele, si ce se mai poate ingurgita de la o carte... (citeste mai mult)

Noile vinuri ale cramei Bauer

http://fromgrapestowine.wordpress.com/2014/04/14/noile-vinuri-ale-cramei-bauer/

Pentru cei care inca nu sunt familiarizati cu acest nume, Crama Bauer este proiectul detinut de oenologul cramei Stirbey impreuna cu sotia sa: Raluca si Oliver Bauer. Joi 10 Aprilie a avut loc la restaurantul Tasting Room by Ethic Wine lansarea noilor vinuri albe din recolta 2013 si rosii din recolta 2012 a Cramei Bauer...(citeste mai mult)

Vinuldincluj.com - Petit Verdot si fiii sai

http://vinuldincluj.com/2013/11/25/petit-verdot-si-fiii-sai/

... Ca un adevarat supravietuitor, Petit Verdot apare unde nici nu te astepti- in cazul nostru, in Dragasani. Mai precis, face parte dintre vinurile rosii aparute sub eticheta Crama Bauer, impreuna cu Merlot si Cabernet (oare am retinut corect?). Si este singurul soi care nu se gaseste niciunde altundeva in Dragasani, si in Romania...

Vinuldincluj.com - Merlot-ul juvenil

vinuldincluj.com/2014/02/05/merlot-ul-juvenil/

Nu e neaparat un avertisment, dar iubitorul de vinuri care se asteapta ca Merlot-ul 2012 al lui Bauer sa fie un vin facil si care i se livreaza usor, are toate sansele sa ramana dezamagit, caci se va afla in fata unei alcatuiri care ii pretinde in permanenta un efort de a urmari firul gustului si desfasurarea aromelor. Daca adaugam si permanenta pendulare intre o impresie juvenila, naiva chiar, si un plan serios, structurat, avem tabloul unui vin solicitant....

Vinuri povestite - Inca un soi nou la Dragasani

vinuripovestite.ro/inca-un-soi-nou-la-dragasani/

Teoria soiurilor de strugure, aşa cum am învăţat-o la cursul de oenologie, împărţea soiurile în două categorii cele aşa zise „mari” (Merlot, Cabernet sauvignon, Pinot Noir, Riesling, Sauvignion blanc etc), soiuri care de altfel s-au plantat şi la noi în perioada interbelică, şi soiurile de eşalonul doi (Cabernet franc, grenache, mourvedre, cinsault, macabeo, petit verdot) folosite des în asamblaje pentru aportul lor caracteristic, unele pentru culoare, altele pentru aromă, pentru structură sau pentru concentraţie alcoolică. Dintre toate aceste soiuri, poate pe nedrept socotite secundare, cel mai tare mă intrigă soiul cu numele cel mai alintat “petit verdot”...

Revista Igloo, decembrie 2013

http://www.igloo.ro/habitat/144-145

Articol presaAtunci când un arhitect şi un viticultor se întâlnesc, descoperă întotdeauna că au ceva în comun (în afară de o puternică înclinaţie spre băuturi alcoolice). Este vorba de pasiunea pentru „design” şi „meşteşug”, fie că este vorba de spaţiu sau de vin, mai precis, de dorinţa de a modela şi crea ceva unic şi valoros de care să se bucure ceilalţi.

Prowein - “This is a real Eldorado for inquisitive winemakers willing to experiment”

http://www.prowein.com/cipp/md_prowein/custom...

A few thousand kilometres closer to home, Romania’s Dragasani has been home to Swabian Oliver Bauer since 2004. Right from the start he began helping rebuild the Prince Stirbey wine estate once expropriated by the Communists – and he is now married to a Romanian. Originally, he only planned temporary missions in “flying winemaker” style but when the owners Baroness Ileana and Jakob Kripp asked the trained cellar master and Veitshöchheim viticulteur to move to Romania permanently Oliver Bauer said yes. Where else would you get the chance to build up a wine estate from scratch in a foreign country with a fascinating landscape and a wide range of autochthonous grape varieties with names like Cramposie Selectionate or Tamaioasa Romaneasca and bring this estate back to its former glory? Bauer has now already gone a long way to achieve this goal. The quality wines from Dragasani are exported to customers throughout the world and have already been served in the first class cabin on Lufthansa.

“This is a real Eldorado for inquisitive winemakers willing to experiment”

The fact that in 2004 the Kripps gave this young man from Flein (incidentally the son of winemaking pioneer Robert Bauer) basically a blank piece of paper to make a new start is something that still pleases him to this day. The autochthonous grape varieties, in particular, constitute for Oliver Bauer “a fascinating voyage of discovery” along with the significantly more extreme weather conditions compared to Central Europe with up to 45 °C in summer and -26°c in winter. For the 38 year old Romania has long since become a matter of the heart. “Here you stumble daily upon plants and animals that are strictly protected elsewhere or that only exist in books.” And while people are still squabbling about a few hectares in Germany in Romania hundreds of thousands of hectares of best quality wine-growing land lays fallow: “This is a real Eldorado for inquisitive winemakers willing to experiment.” No wonder Oliver and Raluca Bauer this year decided to open their own operation alongside their work for Prince Stirbey. The operation will go by the name of “Crama Bauer”.

 


Vinuri Povestite Crâmpoşie ca în Mosel

http://vinuripovestite.ro/cramposie-ca-in-mosel-2/

Peisajul vinurilor româneşti s-a îmbogăţit în această lună cu o cramă nouă. Poate că pentru multă lume, nici crama şi nici oamenii nu sunt aşa de noi, dar vinurile sunt noutăţi pe piaţa românească. Vineri seara, la The London Street Atelier oenologul Oliver Bauer ne-a oferit sub semnatură proprie trei vinuri albe cu personalitate şi stilistică îndrazneaţă.

 


Provin - Crama Bauer sau “Laboratorul lui Oliver”

http://www.provin.ro/2013/04/22/crama-bauer-sau-laboratorul-lui-oliver/

Vineri am participat in Bucuresti, pe strada Londra (mai exact la London Street Atelier), la lansarea celei mai noi crame din peisajul oenologic autohton. Zic cea mai noua pentru ca nu cred ca s-a mai lansat vreuna in weekend. Cel putin de care sa am cunostinta. Desi este noua, aceasta pleaca la drum cu un capital important de know-how si imagine. Care capital se numeste Oliver Bauer, oenologul de la Stirbey.

 


Vinul.ro


http://vinul.ro/vinurile-bauer-esenta-prin-naturalete-galerie-foto.html

Vinurile Bauer, esenta prin naturalete
Vineri, 19 aprilie, un nou producator de vin s-a lansat pe piata. A fost vorba de o lansare extrem de asteptata, daca ne gandim ca producatorul cu pricina este chiar Oliver Bauer, creatorul vinurilor Prince Stirbey, care nu mai au nevoie de prezentare. La eveniment au fost degustate toate cele cinci vinuri din portofoliul actual al Cramei Bauer – Sauvignonasse, Sauvignon Blanc, Cramposie Selectionata demi-dulce, Merlot si Cabernet Sauvignon – cu precizarea ca ultimele doua nu sunt inca finalizate, urmand sa apara pe piata abia spre sfarsitul anului. Dupa cum declara enologul, aparitia Cramei Bauer nu reprezinta un inceput al sfarsitului colaborarii cu Agricola Stirbey, ci doar dorinta lui Oliver de a crea vinuri care sa se apropie cat mai mult de filozofia lui. Adica vinuri in care sa vorbeasca mai mult soiul, terroir-ul si conditiile climatice ale anului decat enologul, vinuri care sa nu fie subordonate cerintelor de moment ale pietei, ci „care se exprima singure, carora sa le oferim o voce distincta, care sa poata fi recunoscuta usor in corul celoralate vinuri”.
 

The London Street Atelier - Rachel Sargent

What a wonderfully oenological week it was…with the launch party for the inspirational “Crama Bauer” wines on Friday. I think I might actually be in love with the Sauvignon Blanc! The Sauvignonasse was very “pale but interesting, the cramposie selectionata demi dulce was very drinkable and the two red barrel samples were tantalizing hints of what is to come. It was really fun to do the food and match with the wines, great to meet so many (so very many!) inspirational and interesting people all helping drive forward the wine industry here.

Noutati

Sauvignonasse 2023
Sauvignonasse 2023
59.00 Lei
Rose Negru de Dragasani 2022
Rose Negru de Dragasani 2022
66.00 Lei
Merlot 2022
Merlot 2022
93.00 Lei
Riesling R.R. demi dulce 2020
Riesling R.R. demi-dulce 2020
80.00 Lei
Ceva Nou  Cramposie Aromata
Ceva Nou - Cramposie Aromata
59.00 Lei
Rose Pinot Noir 2021
Rose Pinot Noir 2021
75.00 Lei
Cramposie Selectionata sec NOU
72.00 Lei
Voucher cadou degustare si tur ghidat Crama Bauer
Voucher cadou degustare si tur ghidat Crama Bauer
740.00 Lei
Sauvignonasse 2015
99.00 Lei
Rose (Negru de Dragasani) 2013
116.00 Lei
S.V.S. 2013
0.00 Lei
O.R.A.N.G.E. 2014
127.00 Lei
Sauvignon Blanc 2016
102.00 Lei
Sauvignon Blanc 2015
108.00 Lei
Sauvignon Blanc 2014
114.00 Lei
Sauvignonasse 2016
93.00 Lei
Rose (Negru de Dragasani) 2016
92.00 Lei
Sauvignon Blanc 2013
120.00 Lei
Rose (Negru de Dragasani) 2015
98.00 Lei
Rose (Negru de Dragasani) 2014
110.00 Lei
Degustare la crama
95.00 Lei
Degustare in orasul tau
0.00 Lei
Feteasca Neagra 2017
526.00 Lei
Merlot 2016 Jeroboam
1,005.00 Lei
Cabernet Sauvignon 2017 Jeroboam
766.00 Lei
Cabernet Sauvignon 2016 Jeroboam
1,005.00 Lei
Petit Verdot 2017 Dublu Magnum
829.00 Lei
Feteasca Neagra 2017 Dublu Magnum
625.00 Lei
Merlot 2017 Dublu Magnum
503.00 Lei
Merlot 2016 Dublu Magnum
605.00 Lei
Petit Verdot 2017 Magnum
496.00 Lei
Merlot 2017 Magnum
341.00 Lei
Merlot 2016 Magnum
369.00 Lei
Cabernet Sauvignon 2018 Magnum
275.00 Lei
Cabernet Sauvignon 2016 Magnum
325.00 Lei
Feteasca Neagra 2017 Jeroboam
1,405.00 Lei
Cabernet Sauvignon 2016 Dublu Magnum
596.00 Lei
© 2013-2024 Crama Oliver Bauer SRL
Home | Despre crama | Magazin online | Comunicate | Media | Galerii foto | Contact
Termeni si conditii de utilizare | Cum comand | Cum se face plata | ANPC
Solutionarea Alternativa a Litigiilor Solutionarea Online a Litigiilor